Blåbärspannkakor

Till lunch idag blev det amerikanska blåbärspannkakor med bacon och lönnsirap.

Till oss två här hemma idag gjorde jag så här:

1 ägg vispades tillsammans med 2 dl mjölk.

1 msk smält smör blandades också i.

Sen tillsatte jag 2 tsk socker och 1/4 tsk salt.

2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver rördes ner och sist men inte minst hällde jag i cirka 1 1/2 dl blåbär.

 

Stekta i smör med krispigt bacon och lönnsirap serverat till blev det en god lunch, trots att det västerut räknas som frukost.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar