Botten
100 gram smör
4 ägg
1/2 dl strösocker
4 1/2 dl mandel ca 220 g.
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3.Mal mandel och blanda i den och övriga ingredienser försiktigt.
4. Bred ut smeten i en långpanna på bakplåtspapper.
5. Grädda i 175 º cirka 15-20 minuter.
6. Låt kakan svalna och dela den sen i två lika stora delar.
Glasyr
100 g mjukt smör
1 pkt philadelphiaost
2 dl florsocker
1. Rör ihop glasyren och bred ut 1/3 på den ena kakhalvan.
2. Lägg den andra ovanpå och bred ut resten av glasyren ovanpå.
3. Krossa en dubbeldaim och strö det över kakan.
4. Dela den i bitar och frys in.
Ta fram en stund innan servering så att bitarna hinner tina. Friskt och gott till midsommarfikat.