Boveteplättar med spenatfräs

Testade något nytt till middag den här kvällen. Boveteplättar med en god spenatröra.

Det här behövs till Boveteplättarna:

 • 1 ägg
 • 1 1/2 dl vatten
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 2 1/2 dl bovetemjöl
 • 2 msk smält smör
 • 1 tsk bakpulver
 • salt

Blanda alla ingredienser till smeten och låt den svälla någon timme innan plättarna steks.

Spenatfräs till 2 personer

 1. Smält 2 msk smör i en kastrull
 2. Hacka en vitlöksklyfta och låt den fräsa i smöret tills den blir mjuk
 3. Blanda i hackad spenat ca 200 g
 4. Salta och krydda med peppar eller chiliflakes
 5. Blanda i en näve hackad mandel precis innan servering

Vi fick även prosciutto.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar