Apelsin och ingefärslax med bulgur

Kvällens middag blev god, magen är mätt och apelsinen och ingefäran ger en god eftersmak.

Som vanligt fotade jag maträtten med min telefon men den vill inte visa bilderna….vet inte vad den har emot den här maträtten…..Därför blir det bara ett skrivet recept. I alla fall just nu. Bestämmer sig telefonen för att låta mig få åtkomst till bilderna lägger jag ut dem senare….och det gick fort….här kommer bilden…

Det smakade inte lika blekt som bilden ger sken av....

Apelsin och ingefärslax

2 laxbitar

1 dl creme fraiche

1 riven vitlöksklyfta

2 cm riven ingefära

rivet skal av 1/2 apelsin (stor)

pressad apelsinsaft ca 3 msk

1 tsk finhackad rosmarin

1/2 dl hackad persilja

1. Salta laxbitarna och lägg dem i en ugnsform

2. Blanda övriga ingredienser och smaka av. Tillsätt eventuellt mer pressad apelsin och lite salt. Täck fisken. (Spara lite sås att servera till den färdiga rätten).

3. In i ugnen på 175º till dess att fisken är klar. Ca 10-15 minuter.

 

Bulgur med smak av apelsin och ingefära

1/2 liten röd lök, finhackad

tomater, majs och squash

1 cm riven ingefära

saften från 1/2 blodapelsin

2 msk hackad persilja

salt, peppar

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på  förpackningen.

2. Fräs lök och grönsaker i olja till dess att löken är genomskinlig och mjuk. Den får inte ta färg.

3. Salta och peppra.

4. Blanda med den färdigkokta bulgurn och pressa i apelsinsaft. Sist blandas den hackade persiljan i.

 

Servera bulgur, lax och den kall sås. Gärna med lite tomatsallad till.

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar