Fisk i curry och kokosmjölk

Ikväll fick jag inspiration från ett recept av Malin Söderström men jag hade inte alla ingredienser hemma så jag bytte ut en del och la till några. Resultatet blev i alla fall ljuvligt gott! Sonen var aningen misstänksam först men efter några tuggor tittade han förvånat upp och se: Men mamma, det här var ju gott….det trodde jag inte först…..

Så här blev mitt recept ( på ett ungefär):

Några av ingredienserna

1 morot

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 cm ingefära

1/3 röd chili

2 msk smör

2- 3 tsk gul curry

1 msk råsocker (valfritt)

1 lime

2 torkade limeblad

1/3 fiskbuljongtärning

2 dl vatten

1 burk kokosmjölk

400 g vit fisk ex. hoki, sej eller torsk

3-4 msk koriander

1. Dela fisken i bitar och lägg på ett fat. Salta och peppra samt pressa över saften från 1/2 lime.

2.Skala och hacka morot,  lök, vitlök, ingefära och chili.

3. Fräs grönsakshacket i  smöret tillsammans med curryn.  Tillsätt vatten och kokosmjölk, buljongtärning, (socker) samt torkade limeblad.

4. Låt puttra samman till dess att morötterna har lagom tuggmotstånd. Pressa i den andra limehalvan och smaka ev.av med salt.

5. Lägg ned fisken och ruska sakta kastrullen så att fisken kryper ner i såsen. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda till dess att fisken är klar.

6. Strö över koriandern och servera fisken. ( ta upp limebladen innan servering)

Det passar bra med basmati- eller jasminris till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar