Ikväll fick jag inspiration från ett recept av Malin Söderström men jag hade inte alla ingredienser hemma så jag bytte ut en del och la till några. Resultatet blev i alla fall ljuvligt gott! Sonen var aningen misstänksam först men efter några tuggor tittade han förvånat upp och se: Men mamma, det här var ju gott….det trodde jag inte först…..
Så här blev mitt recept ( på ett ungefär):
1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
1/3 röd chili
2 msk smör
2- 3 tsk gul curry
1 msk råsocker (valfritt)
1 lime
2 torkade limeblad
1/3 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
400 g vit fisk ex. hoki, sej eller torsk
3-4 msk koriander
1. Dela fisken i bitar och lägg på ett fat. Salta och peppra samt pressa över saften från 1/2 lime.
2.Skala och hacka morot, lök, vitlök, ingefära och chili.
3. Fräs grönsakshacket i smöret tillsammans med curryn. Tillsätt vatten och kokosmjölk, buljongtärning, (socker) samt torkade limeblad.
4. Låt puttra samman till dess att morötterna har lagom tuggmotstånd. Pressa i den andra limehalvan och smaka ev.av med salt.
5. Lägg ned fisken och ruska sakta kastrullen så att fisken kryper ner i såsen. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda till dess att fisken är klar.
6. Strö över koriandern och servera fisken. ( ta upp limebladen innan servering)
Det passar bra med basmati- eller jasminris till.