Fredagsmys

Veckorna springer förbi, fredagkväll är jag ofta rätt trött, då är det skönt med mat som går snabbt.

Köpte färdiggrillad kyckling, min Ica Nära butik gör den så god!  Till det blev det potatisgratäng, även den färdig. Med extra vitlök och mycket parmesan gratinerades den och fick extra god smak.

Blek och trött bild men varken kyckling eller gratäng smakade som bilden ser ut!

Vitlöksbröd blev det också ikväll. Med äkta smör, vitlök, persilja och salt! Jag gjorde många så sonen kommer att ha frukosten räddad i morgon….

 

Mmm, vitlöksbröd!

Guacamole som mina vänner i Guatemala gör den blev det också. Enkelt och gott.

 

Guacamole a la Guatemala!

1 avocado

saften ur ca 1/3- 1/2  citron

1 finhackad vitlöksklyfta

3 finhackade körsbärstomater

salt

chiliflakes efter tycke och smak ( jag tar mycket så det blir rejält sting, läpparna behövde smörjas annars brände det rejält….) I vanliga fall tar jag 1/2- 1 färsk finhackad chili men jag glömde köpa det när jag handlade ikväll så det var slut hemma……

Mosa ihop allt och njut som dipp till grönsaker eller varför inte till Nachips.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar