Måndagsmiddag, då blev det köttfärssås och pasta.
Köttfärssåsen gjordes på detta sätt:
ca 400 g älgfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
2 msk tomatpuré
1 burk tomatsås ( den typen som följer med färdig pizzabotten)
1 1/2 burk vatten
1 dl grädde ( kan uteslutas)
2 msk köttfond
1 msk färsk timjan
salt, peppar, paprikapulver
parmesan
1. Lök, vitlök och chili hackades fint och fick fräsa mjukt i smör.
2. Bryn färsen, krydda med salt, peppar och paprikapulver.
3. Tillsätt fond, tomatpuré, tomatsås och vatten och låt allt koka några minuter.
4. Hacka i timjan samt häll i grädden ( om man vill) och låt det puttra till dess att såsen kokat ihop.
5. Smaka ev. av med mer kryddor. Toppa med mycket flagad parmesanost!
6. Servera med valfri pasta.