Måndagsfärs med pasta

Måndagsmiddag, då blev det köttfärssås och pasta.

Köttfärssåsen gjordes på detta sätt:

ca 400 g älgfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

2 msk tomatpuré

1 burk tomatsås ( den typen som följer med färdig pizzabotten)

1 1/2 burk vatten

1 dl grädde ( kan uteslutas)

2 msk köttfond

1 msk färsk timjan

salt, peppar, paprikapulver

parmesan

1. Lök, vitlök och chili hackades fint och fick fräsa mjukt i smör.

2. Bryn färsen, krydda med salt, peppar och paprikapulver.

3. Tillsätt fond, tomatpuré, tomatsås och vatten och låt allt koka några minuter.

4. Hacka i timjan samt häll i grädden ( om man vill) och låt det puttra till dess att såsen kokat ihop.

5. Smaka ev. av med mer kryddor. Toppa med mycket flagad parmesanost!

6. Servera med valfri pasta.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar