Het färs med småplock

Het färs med ris, creme fraiche och mycket gott småplock: paprika, sallad, gurka, avocado, majs, jordnötter, mozarella och kokos. ( har man banan hemma är det också gott till och tomat och mango och….variationerna är oändliga)!

Färsen stekte jag i smör och olivolja tillsammans med

1/2 finhackad gul lök, 1 vitlöksklyfta även den hackad.

Jag kryddade med salt, svartpeppar, curry, chilipulver, paprikapulver samt för att få den het: etiopisk peppar (mycket stark, ta lite i taget och smaka av).  Tillsätt ett par matskedar tomatpuré samt någon deciliter vatten. Låt allt koka ihop tills nästan all vätska är borta. Klar att servera till jasminris och det man har hemma av småplock till.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar