Kyckling med ketjap manis

Du visar för närvarande Kyckling med ketjap manis

Idag insåg jag att det var väldigt länge sedan jag lagade mat som jag hunnit blogga om. Den senaste tiden har varit väldigt hektisk så det har blivit mycket snabbmat, korv med bröd och annat som går snabbt. Lite tråkigt men samtidigt befriande….tänk vilken tur att de lösningarna finns.

Kvällens middag var inte speciellt svår att laga till heller. Vi skulle grilla så alla förberedelser gjordes för att laga maten ute. När vi väl kommit så långt kändes temperaturen inte så välkomnande utanför dörren så det blev inomhusmat av det hela istället. Det gick lika bra och blev nästan lika gott…..bara grillsmaken som saknades.

Kyckling, potatishalvor, majskolvar, minipaprika, sparris och halloumi. En liten klick hemgjord vitlökssås vid sidan blev pricken över i.

Så här gjorde jag:

Potatishalvorna stekte jag i ugnen. Jag saltade, klippte över timjan och ringlade olivolja på halvorna. In i ugnen på 200°.

Kycklingfiléerna delade jag tvärsöver på längden så de blev tunnare. Kryddade med salt och penslade med ketjap manis runt om. Sedan stekte jag dem i en stekpanna så de fick fin färg. Därefter lade jag dem i en ugnsform så de fick steka klart bredvid potatisarna i ugnen.

I halva formen med kycklingen lade jag en bit folie. På folien lade jag majskolvar, sparris och minipaprika. På sparrisen och paprikan ringlade jag olja och saltade lätt.

Vitlökssåsen var samma enkla goda variant som jag så ofta gör. Ca 1 dl creme fraiche, 1 msk majonnäs, 1 riven vitlöksklyfta och pyttelitet pressad citron. Lite flingsalt, sen behövs inte mer.

Sist stekte jag halloumin i bitar i en stekpanna med olja på hög värme till dess att de fått fin färg runt om.

Sen var det bara att äta. Mums!

 

image
Halloumi, majs, paprika och sparris.
image
Kyckling och potatishalvor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar