Glöggmingel

  • Inläggskategori:Plockmat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
 
Delar av glöggbuffén.

Igår hade vi glöggmingel för alla vänner som hjälpt oss under vår flytt. Det blev en trevlig kväll med mycket smått och gott att äta.

Det här hade jag på min buffé!

Minipajer, smördegsinbakta korvar, dadlar med bacon, ädelost med whiskey, brieost, mascarponekräm med apelsin och citron, pepparkakor, småkex, saffransmuffins, brända mandlar, kola, tomtechoklad, skumtomtar, chokladbollar och clementiner. Saker som passade både stora och små!
Dessutom hade vi förstås olika sorters glögg,  vin, öl, julmust och bordsvatten. Det blev en trevlig tillställning!
 
Recepten till pajer, korv och muffins finns redan här på bloggen.
Dadlarna gör man genom att linda en halv baconskiva runt varje kärnfri dadel och steka i ugnen  på 250 grader till dess att baconet är krispigt. 
Receptet till Mascarponekrämen hittade jag på Icas hemsida.
Därifrån plockade jag receptet på de brända mandlarna också, fast jag delade dem en och en och inte i bitar som i receptet.
 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar