Kalkonfilé med pankopanering

  • Inläggskategori:Kalkon
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Hittade färsk kalkonfilé på affären när jag handlade ikväll. Passade på att köpa hem det till dagens middag.

Till två personer gjorde jag så här:

1 kalkonfilé ca 400 g

Panering:

1 1/2 dl panko

1 1/2 dl riven ost

finhackad persilja och basilika ca 1 dl

1 tsk vitlökspulver

2 tsk krossade rosépepparkorn

1. Putsa  kalkonfilén och salta den.

2. Blanda panko, ost, kryddor i en bunke och täck filén runt om.

3. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen på 225 º tills innertemperaturen är 70º.

4. Servera med klyftpotatis och sallad.

5. Jag gjorde en kall sås till som även den blev jättegod:

1 dl creme fraiche, 1 msk honung, 1/2 pressad citron, 3 msk hackad basilika, 2 tsk krossad rosépeppar, lite salt.

I ugnen

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar