Potatisbullarna blev en aning annorlunda…

Just nu håller vi på att tömma vår kyl så gott det går. Planen var att den kokta pressade potatisen som fanns i kylen skulle bli till potatisbullar. Det blev inga potatisbullar, det blev potatistoppar tillagade i ugnen i stället.

Eftersom jag fick ett lätt hjärnsläpp mitt i matlagningen och blandade i två ägg i stället för ett blev de aningen för lösa för att forma med händerna. I en spritspåse däremot blev de jättefina…inte blev jag kladdig om händerna heller.

Jag använde pressad potatis från ungefär 5-6 små potatisar. Majskorn, hackad bladspenat, salt, chiliflakes, lite smör och som sagt 2 ägg. Detta blandades ihop och spritsades ut ¨på bakplåtspapper. I 225º tog de ungefär 20 minuter på sig att bli klara. Serverade med stekt parisare delad i mindre bitar, stekt ägg och sallad till.

Trots att middagen blev lätt annorlunda mot vad jag hade tänkt smakade det jättegott, det är ju ändå det viktigaste.

Smakrika ”potatisbullar”.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar