Krämig pasta med kräftstjärtar

Du visar för närvarande Krämig pasta med kräftstjärtar

När det är kyligt ute smakar något varmt och smakrikt perfekt. Idag gjorde jag en krämig pasta med kräftstjärtar som värmde. Som bas tog jag ett gäng grönsaker som fanns i kylen. Med lite vin, buljong och grädde fick pastasåsen god smak och blev härligt mättande. Jag kokade tagliatelle som passade fint till, men annan pasta eller ris går säkert lika bra.

Krämig pasta med kräftstjärtar

1 bit färsk broccoli

1 stor morot

2 salladslökar

2 små rödlökar

1 vitlöksklyfta

smör, rapsolja

salt, svartpeppar

1 dl rosévin (eller vitt)

1 dl vatten

1/2 fiskbuljongtärning

1 dl grädde

cayennepeppar

1 röd snackspaprika (eller vanlig paprika)

1 dl hackad persilja och dill

1/3 citron

1 burk kräftstjärtar

1. Skala moroten och skär i mindre bitar.

2. Skär bort stammen på broccolin (spar i kylen till en annan dag). Dela buketterna i mindre delar.

3. Skiva rödlöken tunt, hacka salladslöken och riv vitlöken.

4. Stek rödlök, salladslök, vitlök, morötter och broccoli på låg värme i smör och rapsolja.

5. Häll på vatten, vin och smula ner buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt sjuda på låg värme.

6. Tillsätt hackad dill och persilja samt hackad paprika.

7. Sist av allt tillsätts avrunna kräftstjärtar. Pressa över citron och krydda med cayennpeppar. Smaka ev av med mer salt och svartpeppar.

Servera med pasta eller valfritt tillbehör.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar