Helenas rabarberpaj

Du visar för närvarande Helenas rabarberpaj

På nationaldagen var jag i Östersund hos goda vänner. Då bjöd Helena, en av mina vänner, på en fantastiskt god rabarberpaj. Lagom söt, lagom syrlig med ett knäckigt smultäcke. Receptet kom sedan i ett meddelande till alla oss som hade förmånen att bli bjudna på den.

Idag, en regnig söndag i juni, passade jag på att laga till den. Dels väntar jag hem sonen på en kort visit, dels kom en god vän och hälsade på en stund för att snicksnacka lite.

Jag ändrade lite i hennes recept, tog både vetemjöl och kokosmjöl istället för enbart vetemjöl. Men det funkar förstås alldeles utmärkt med bara vetemjöl. Jag råkade ha kokosmjöl hemma så det fick förstärka kokossmaken.

I vårt hus kommer den här pajen för evigt att heta Helenas rabarberpaj!

Helenas rabarberpaj

450 g rabarber

1 msk potatismjöl

2 dl havregryn

2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl kokosmjöl

2 msk riven kokos

smör

1. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Blanda med 1 msk potatismjöl och lägg i en pajform.

2. Blanda resten av de torra ingredienserna och strö över rabarbern.

3. Avsluta med att hyvla smör över.

4. Grädda i 200° till dess att pajen fått fin färg.

5. Ät tillsammans med vaniljglass, vaniljsås eller kardemummagrädde.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar