Mandlar man äter nonstop.

image
En burk att stänga till locket på och stoppa undan och en liten skål att äta från nu.

Ifjol gjorde jag brända mandlar med kanel som verkligen hade en strykande åtgång. I år beslutade jag mig för att följa mitt eget recept och det gick alldeles utmärkt.

Mandlarna tillverkades den andra adventsmorgonen och nu får jag verkligen kämpa för att inte äta mandlarna nonstop.

Misstänker dock att det kommer att behövas en tillverkning till innan jul…..men det gör ju inget, de är väldigt snabbgjorda. Koktiden varierar naturligtvis på vilken spis man har men räkna med någonstans mellan 4-6 minuter sen är de nog färdiga.

Receptet hittar du här: Brända mandlar med kanel

image
Doften som spreds i köket var ljuvlig.
image
Här ligger de och svalnar på plåten i väntan på att stoppas i burkar. Det är svårt att låta bli att äta dem innan de svalnat tillräckligt…risken för brännskador är stor.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar