Havrekakor med choklad

Du visar för närvarande Havrekakor med choklad

Klassiska havrekakor från minst lika klassiska ”Sju sorters kakor”. Så enkla, tre ingredienser, bara att röra ihop, klicka ut i formar och grädda. Fast jag bakade dem med en liten twist. Kände för att tillsätta lite mer smak. Först tänkte jag krydda med kanel och malen ingefära eller kardemumma. Men sen hittade jag mörk choklad i skafferiet. Sagt och gjort. Det fick bli den fjärde ingrediensen.

De blev magiskt goda, nästan farligt goda. Nu vet jag vad jag ska baka när sötsuget sätter in nästa gång. Utan tvekan.

Jag använde 70% mörk choklad men tänker att mörk choklad med chili eller annan smak skulle fungera fint också. Jag bakade en halv sats, det blev 12 småformar.

Havrekakor med choklad

1 3/4 dl havregryn

3/4 dl strösocker

75 g smör

20 g mörk choklad

1. Smält smöret. Ta det från värmen och låt svalna lite.

2. Blanda ner strösocker och havregryn.

3. Hacka chokladen och rör ner den.

4. Klicka ut smeten i små bakformar.

5. Grädda i 175°, 10 minuter.

6. Njut, men passa så att inte alla går åt på en gång.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar