Kyckling- och nektarinsallad

Du visar för närvarande Kyckling- och nektarinsallad

Vi hade apt på jobbet och jag fixade till sallad att bjuda på. En god sallad med kyckling, stekta nektariner, grönsaker, risnudlar och en god dressing. Vi var fem personer som skulle äta och den mängd sallad jag gjorde hade räckt till minst åtta personer. Men det gjorde ingenting, det vara bara en bonus att det blev rester kvar.

Kyckling- och nektarinsallad

Kyckling i marinad

4 kycklingfiléer

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor – fint rivna

2 – 3 tsk pressad citron

svartpeppar, paprikapulver, anchochili och mald ingefära

Blanda marinaden. Lägg i kycklingfiléerna och låt de ligga i marinaden minst 5 timmar.

Stek sedan till en innertemperatur av 72° i 200° varm ugn.

Dressing

1 dl kallpressad rapsolja

6 cm ingefära

2 vitlöksklyfta

2 – 3 msk honung

1 lime (saften)

flingsalt

Riv ingefära och vitlök fint. Blanda dressingen och låt den stå och dra en stund, gärna över natten men minst en timme i kylskåp så hinner oljan ta åt sig av allt det goda. Börja med saften ur 1/2 lime och smaka av med mer om det behövs

Nektariner

3 nektariner i smala klyftor

smör (eller rapsolja)

råströsocker

lime

Skär nektarinen i smala klyftor. Stek i smör med råströsocker till dess att de börjar bli mjuka. Eller använd rapsolja, då passar det även den som inte kan äta mjölkprotein. Avsluta med att pressa över lime.

Salladsbas

1 pkt risnudlar

1 påse ruccola

1 påse spenat

1 röd paprika

1 gul paprika

2 salladslökar

1 rödlök

1/4 vattenmelon (liten)

6 – 7 rädisor

koriander

Koka risnudlarna och dela grönsakerna och vattenmelonen i munsbitar.

Lägg risnudlar och grönsaker i botten på stora serveringsfat. Toppa med kall kyckling skuren i skivor, nystekta nektariner och hackad koriander. Häll över dressingen och servera. Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar