Kikärtsknäcke

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Kikärtsknäcke

Jag har en arbetskamrat som är allergisk och intolerant mot många livsmedel. När det är dags att bjuda på fika gäller det att tänka till. Ett recept jag har provat som fått grönt ljus hos alla på jobbet är det här. Ett glutenfritt kikärtsknäckebröd. Brödet blir väldigt sprött så det gäller att hantera det försiktigt. Jag har utgått från det här receptet, men ändrat lite. Minskat på vattnet och tillsatt lite mer rosmarin och salt för mer smak. Det blir en plåt av det här receptet.

Kikärtsknäcke

80 g kikärtsmjöl

20 g Lailas gula mjölmix

2 krm salt

2 – 3 tsk torkad rosmarin. Mortla lätt.

1 tsk bakpulver

3 msk olivolja

2 msk vatten

flingsalt

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2. Tillsätt, olivolja, vatten och knåda ihop till en deg.

3. Degen ska vara ungefär som pepparkaksdeg i konsistensen.

4. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter.

5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Skär ut bitar med vass kniv. Strö över flingsalt.

6. Grädda i 175°, varmluft i cirka 15 minuter.

7. Låt knäckebrödet svalna på bakplåtspappret innan det flyttas till en burk. Förvara torrt.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar