Jag gillar att bjuda på fika när vi har apt. Då gäller det att det finns frallor som alla kan äta. Just nu har jag en arbetskamrat som är intolerant och allergisk mot många livsmedel så jag får utmana mig själv när det gäller att hitta recept. Lailas gula mjölmix fungerar så med det som bas har jag hittat ett recept som fungerar. Fast jag har fått ändra en del då mjölkprotein är en del av intoleransen.
På den här sidan hittade jag det recept jag har utgått från.
Gluten- och mjölkproteinfria frallor
5 dl vatten
50 g jäst
50 g mjölkproteinfritt margarin, rumsvarmt
1 tsk salt
1 msk honung
2 tsk kummin
1 msk fiberhusk
10 – 11 dl Lailas gula mjölmix
1 ägg till pensling
1. Värm vattnet till 37°.
2. Smula jästen i en degbunke, häll på vattnet, honung, salt och kummin.
3. Blanda ner mjukt margarin, fiberhusk och sedan ca 10 dl av mjölet.
4. Bearbeta degen 5 minuter i maskin.
5. Låt jäsa 30 minuter.
6. Tippa upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela i ungefär 20 delar.
7. Lägg på plåt och låt jäsa igen, 30 minuter.
8. Vispa upp ägget och pensla bröden.
9. Grädda 10 – 14 minuter i 225°.
Tänk på att frallorna inte får färg på samma sätt som med vanligt mjöl utan de är fortfarande bleka fastän de är färdiggräddade.