Gluten- och mjölkproteinfria frallor

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Gluten- och mjölkproteinfria frallor

Jag gillar att bjuda på fika när vi har apt. Då gäller det att det finns frallor som alla kan äta. Just nu har jag en arbetskamrat som är intolerant och allergisk mot många livsmedel så jag får utmana mig själv när det gäller att hitta recept. Lailas gula mjölmix fungerar så med det som bas har jag hittat ett recept som fungerar. Fast jag har fått ändra en del då mjölkprotein är en del av intoleransen.

På den här sidan hittade jag det recept jag har utgått från.

Gluten- och mjölkproteinfria frallor

5 dl vatten

50 g jäst

50 g mjölkproteinfritt margarin, rumsvarmt

1 tsk salt

1 msk honung

2 tsk kummin

1 msk fiberhusk

10 – 11 dl Lailas gula mjölmix

1 ägg till pensling

 

1. Värm vattnet till 37°.

2. Smula jästen i en degbunke, häll på vattnet, honung, salt och kummin.

3. Blanda ner mjukt margarin, fiberhusk och sedan ca 10 dl av mjölet.

4. Bearbeta degen 5 minuter i maskin.

5. Låt jäsa 30 minuter.

6. Tippa upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela i ungefär 20 delar.

7. Lägg på plåt och låt jäsa igen, 30 minuter.

8. Vispa upp ägget och pensla bröden.

9. Grädda 10 – 14 minuter i 225°.

Tänk på att frallorna inte får färg på samma sätt som med vanligt mjöl utan de är fortfarande bleka fastän de är färdiggräddade.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar