Wallenbergare

Du visar för närvarande Wallenbergare

I min frys fanns ett paket kalvfärs kvar. Det låg och tinade på diskbänken i söndags. Under tiden funderade jag på vad jag skulle laga till. Beslutade mig för Wallenbergare. Det är ingenting jag lagar till så ofta själv men nu var det dags. Traditionellt serveras potatismos till wallenbergare men jag bestämde mig för att det gick lika bra med potatisgratäng. Det gjorde det, jag lovar.

Den söndagsmiddagen gick inte av för hackor och bäst av allt, i frysen finns nu fler biffar till goda måltider.

 

Wallenbergare

500 g kalvfärs

3 äggulor

1 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

1/3 krm muskotnöt

1/3 krm kryddpeppar

1/3 krm nejlikor

1 dl vispgrädde

1 – 1 1/2 dl ströbröd

smör att steka i

1. Blanda färsen med äggulorna och tillsätt kryddorna. Arbeta ihop färssmeten väl.

2. Tillsätt kall vispgrädde lite i taget.

3. Låt smeten vila en kort stund. Häll under tiden upp ströbröd i ett fat.

4. Forma biffar. Jag gjorde 11 stycken. Vänd varje biff i ströbröd.

5. Låt biffarna vila 5 minuter.

6. Stek de sedan på medelhög värme i smör till dess att de är färdiga.

7. Rårör lingon med socker.

8. Jag hade en färdig gratäng i kylen som jag kryddade med chiliflakes och rev rikligt med parmesan över innan jag stoppade den i ugnen.

9. Värm ärtorna, bryn smör och slå smöret över de färdiga biffarna vid serveringen.

Wallenbergare färdiga för frysen.
Här ska det råröras lingon…bara de tinar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar