Tonfisk är en sån där sak som jag brukar glömma bort att använda. För det första har jag det inte alltid hemma och eftersom jag ofta lagar mat i stundens ingivelse blir det ju omöjligt då utan att gå till affären. Ibland händer det dock att jag får med mig en burk hem när jag har varit och handlat. Oftast gör jag då min amerikanska tonfisksallad men den här gången blev det en annan slags sallad. På nytt sätt för mig, men förmodligen inte för andra. Resultatet blev mycket gott, jag kommer definitivt att köpa hem tonfisk igen och för att laga till en liknande sallad.
Tonfisksallad på nytt sätt
1 kokt ägg
2 – 3 salladslökar
1 tomat
5 cm gurka
1 burk tonfisk i vatten
1/2 avokado
citron
salt, svartpeppar, chiliflakes
1. Koka ägget och låt tonfisken rinna av i ett durkslag.
2. Hacka tomat, salladslök och gurkan.
3. Dela avokadon i mindre bitar och hacka ägget.
4. Blanda alla ingredienser. Pressa över lite citron och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.
5. Servera med en bit knäckebröd.