Förra veckan testade jag att göra grönsaksplättar till middag. Med skinkfräs och keso till blev det jättegott. Plättarna faller lätt sönder så det är viktigt att de får stekyta på ena sidan innan man försöker vända dem. Jag stekte mina i plättlaggen. Receptet är lagom till 2 personer.
Grönsaksplättar med skinkfräs
1 morot
6-7 cm grön squash
1 näve spenat
1 salladslök
1/4 röd chili
1/4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
salt, svartpeppar
1. Skala moroten och riv den och squashen på medelgrovt rivjärn.
2. Hacka chilin fint och spenaten grovt. Skär salladslöken i fina skivor.
3. Blanda grönsakerna med mjölet, häll på mjölk och äggen och vispa ihop till en smet. Krydda med salt och svartpeppar.
4. Stek små plättar i smör.
Till skinkfräset hackade jag ca 150 g kokt skinka. Skinkan fräste jag i smör och kryddade med nymald svartpeppar.