Grönsaksplättar med skinkfräs

You are currently viewing Grönsaksplättar med skinkfräs

Förra veckan testade jag att göra grönsaksplättar till middag. Med skinkfräs och keso till blev det jättegott. Plättarna faller lätt sönder så det är viktigt att de får stekyta på ena sidan innan man försöker vända dem. Jag stekte mina i plättlaggen.  Receptet är lagom till 2 personer.

 

Grönsaksplättar med skinkfräs

1 morot

6-7 cm grön squash

1 näve spenat

1 salladslök

1/4 röd chili

1/4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

2 ägg

salt, svartpeppar

 

1. Skala moroten och riv den och squashen på medelgrovt rivjärn.

2. Hacka chilin fint och spenaten grovt. Skär salladslöken i fina skivor.

3. Blanda grönsakerna med mjölet, häll på mjölk och äggen och vispa ihop till en smet. Krydda med salt och svartpeppar.

4. Stek små plättar i smör.

 

Till skinkfräset hackade jag ca 150 g kokt skinka. Skinkan fräste jag i smör och kryddade med nymald svartpeppar.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar