När jag hälsar på hos sonen på hans studieort besöker vi gärna en restaurang som serverar bao buns med god fyllning. En rätt jag verkligen älskar men inte har lagat till här hemma någon gång. Mest på grund av att jag oftast lagar mat spontant och inte planerar så långt i förväg och att baka egna baobröd är ingenting man gör när hungern river och det ska gå snabbt. I alla fall inte jag.
Föreställ er min lycka när jag hittade färdiga bröd i den asiatiska hyllan på affären. Naturligtvis köpte jag hem en förpackning och lagade till bao buns med kyckling. Jag hittade ett recept på köket. se som jag hämtade inspiration från. Jädrar vad gott det blev, åt upp alla fyra själv och blev alldeles för mätt egentligen. Men det var det värt.
Bao buns med kyckling
1 kycklingfilé
3/4 msk gochujang
1 1/2 msk ketchup
3/4 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta, riven
3/4 msk flytande honung
1 näve spenat
1 – 2 msk hackade jordnötter
1 salladslök
koriander
1. Dela kycklingen i små bitar. Stek i rapsolja.
2. Blanda under tiden gochujang, ketchup, soja, honung och riven vitlök.
3. När kycklingen nästan är färdigstekt häll blandningen i stekpannan över kycklingen.
4. Hacka spenaten grovt, strimla salladslöken och hacka jordnötterna
5. Värm baobröden i mikro eller ångugn.
6. Fyll med spenat, salladslök, kyckling, jordnötter och toppa med koriander.