Ruccola- och spenatsoppa

Du visar för närvarande Ruccola- och spenatsoppa

Allt emellanåt ägnar jag mig åt kylskåpsrensning. Just idag fanns det lite trött ruccola och spenat i kylen. Tillsammans med lök och parmesan förvandlades de till en god soppa. Passade utmärkt med tanke på att det var många minusgrader utomhus.

Ruccola- och spenatsoppa

100 g ruccola och spenat

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja

7 1/2 dl buljong (exempelvis grönsaks- eller hönsbuljong)

1/3 msk vitvinsvinäger

2 dl crème fraiche

1 dl fint riven parmesan

stekt chilihalloumi

 

1. Hacka löken och riv vitlöksklyftorna.

2. Stek mjukt i olivolja.

3. Tillsätt vinäger, ruccola och spenat. Häll på buljong.

4. Låt koka en kort stund.

5. Blanda ner crème fraiche och nyriven parmesan.

6. Mixa slät. Soppan blir ganska tunn, vill du ha den tjockare red av den med ex maizena till önskad tjocklek.

7. Smaka av med svartpeppar och salt.

8. Lägg stekt halloumi i botten på en skål och häll het soppa över.

Sen är det bara att njuta av god soppa till lunch eller middag. Soppan funkar perfekt att ta med varm ut i en termos också.

Förutom halloumi går det att steka bacon och smula över, eller lägg några korvslantar i skålen innan soppan hälls på. Ta det som finns i kylen helt enkelt.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar