Pumpasoppa med ingefära och lime

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Pumpasoppa med ingefära och lime

När jag bodde i USA i början av åttiotalet använde vi oss ofta av butternutpumpa i matlagningen. Oftast kokt och sedan mosad till något gott kött. Väl hemma i Sverige fanns den inte att få tag i. Tänk så glad jag blev när jag en dag plötsligt upptäckte att det gick att köpa pumpan i vår vanliga mataffär.

Numera gör jag lite olika saker med pumpan. Idag testade jag att göra en soppa med den som bas. Soppan blev jättegod, sonen gav tummen upp. Till soppan serverade jag mitt nybakade morotsbröd.

Pumpasoppa med ingefära och lime

1 butternutpumpa

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja

5 dl hönsbuljong

2 -3 cm färsk ingefära, nyriven ca 2 tsk

1/2 lime

svartpeppar

1. Skala pumpan och dela den i mindre bitar, ta bort kärnorna i mitten. Dela den gula löken i klyftor och skiva vitlöken fint.

2. Lägg pumpan, gul lök och vitlök i en ugnsform och ringla olivolja över. Strö över lite flingsalt.

3. Rosta i ugnen 225° till dess att pumpan är helt mjuk. För mig tog det cirka 30 minuter.

4. Mixa de rostade grönsakerna och blanda i hönsbuljongen. Smaksätt med pressad lime, riven ingefära och svartpeppar.

5. Servera med en klick crème fraiche och en god macka.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar