Chokladbollar med banan

Du visar för närvarande Chokladbollar med banan

Att inspireras till att testa nya recept är jätteroligt tycker jag och under semesterperioden testar jag extra mycket nytt. Just det här receptet har varit opublicerat ett tag, ändå sen i somras faktiskt, men här kommer det.

En av alla saker jag letar efter är vad man kan göra med bananer som är för mogna. Jag hittade ett recept med lite nyttigare chokladbollar.

I originalreceptet var det utan tillsatt socker. Men jag tillsatte lite kokossocker för jag tyckte att det blev en aning för skarp smak och det gjorde susen.

Enligt originalreceptet skulle kokosflingorna blandas i smeten också men jag valde att rulla bollarna i kokos istället.

 

Chokladbollar med banan

1 banan

2 msk kakao

1 1/2 dl havregryn

1 msk kaffe

1 tsk kokossocker

ca 1/2 dl kokos

 

1. Mosa bananen och blanda ihop med alla ingredienser förutom kokosen.

2. Ställ in i kylskåpet en stund, det blir lättare att rulla bollar då, smeten är rätt kladdig.

3. Rulla bollar och vänd de i kokos.

4. Förvara i kylskåp eller i frysen om de inte äts upp så snabbt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar