Suddens cookies

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Häromdagen fick jag sms på jobbet med frågor om farinsocker och bikarbonat. Det resulterade i att jag möttes av en oemotståndlig doft när jag klev in genom dörren här hemma senare på kvällen. Sonen hade letat kakrecept på internet och sett ett han tänkte följa. Men eftersom han inte hittade alla ingredienser bytte han ut några, han är nog alldeles för påverkad av sin mammas sätt att laga mat…….bra blev det i alla fall, fantastiskt goda kakor. Detta är hans recept!

Suddens cookies

150 g smält smör

5 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

2 dl farinsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 tsk kanel

2 lätt vispade ägg

100-200 g mörk choklad hackad i små bitar

 

Alla ingredienser blandas och klickas ut på bakplåtspapper och gräddas sen i 200º ca 10-15 minuter.

image
Goda kakor!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar