Kladdkaka med mintsmak

Till kladdkakans dag 2022 valde jag att baka en kladdkaka med det som fanns att tillgå. Jag utgick från ett recept som jag har som heter kladdkaka extra allt men experimenterade lite med det utifrån vad som fanns hemma i skafferi och kylskåp. Den blev jättegod med en intensiv mintsmak!

Kladdkaka med mintsmak

150 g smör

2 dl brun farin

3 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

50 g hackad mörk choklad

7 daim (jag använde med smak av polkagris)

1/4 burk kondenserad mjölk

smör och kokos till formen

 

1. Smält smöret och låt det svalna en aning.

2. Smörj och bröa en springform medan smöret svalnar. Jag använde kokos istället för ströbröd.

3. Vispa äggen med farinsockret.

4. Rör ner smöret.

5. Sikta ner vetemjölet och kakaon i smeten. Blanda försiktigt.

6. Häll ner smeten i springformen.

7. Dela varje dumlekola i tre delar  och fördela dem och den hackade chokladen över smeten. Avsluta med att ringla  den kondenserade mjölken över.

8. Grädda i 175°, 12-15 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar