Till kladdkakans dag 2022 valde jag att baka en kladdkaka med det som fanns att tillgå. Jag utgick från ett recept som jag har som heter kladdkaka extra allt men experimenterade lite med det utifrån vad som fanns hemma i skafferi och kylskåp. Den blev jättegod med en intensiv mintsmak!
Kladdkaka med mintsmak
150 g smör
2 dl brun farin
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
50 g hackad mörk choklad
7 daim (jag använde med smak av polkagris)
1/4 burk kondenserad mjölk
smör och kokos till formen
1. Smält smöret och låt det svalna en aning.
2. Smörj och bröa en springform medan smöret svalnar. Jag använde kokos istället för ströbröd.
3. Vispa äggen med farinsockret.
4. Rör ner smöret.
5. Sikta ner vetemjölet och kakaon i smeten. Blanda försiktigt.
6. Häll ner smeten i springformen.
7. Dela varje dumlekola i tre delar och fördela dem och den hackade chokladen över smeten. Avsluta med att ringla den kondenserade mjölken över.
8. Grädda i 175°, 12-15 minuter.