Grönsaksfrittata

Du visar för närvarande Grönsaksfrittata

Att laga till en frittata går relativt snabbt och kräver bara en panna. Börja steka grönsakerna på spisen och grädda själva frittatan i ugnen sen. Den passar att äta nylagad till middag, som förrätt till fler personer, ljummen eller kall. Allt fungerar. Fast allra godast tycker nog jag att den är nylagad direkt från ugnen eller när den hunnit svalna lite så den är ljummen.

Grönsaksfrittata

Grönsaker

1 squash

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 näve torkade trattkantareller

8 – 10 körsbärstomater

olivolja

salt, svartpeppar

Äggstanning

4 ägg

1 1/2 dl creme fraiche

ca 100 g riven ost

svartpeppar, salt

färsk timjan till garnering

1. Skär squash i halvmånar, rödlök, i tunna strimlor, pressa vitlöken och stek mjukt i olivolja. Smula ner torkade trattkantareller, tillsätt skivade körsbärstomater och krydda med salt och svartpeppar och stek en stund till på låg värme.

2. Vispa ihop äggstanningen, krydda den salt och svartpeppar. Var försiktig med saltet, tänk på att grönsakerna redan kryddats och beroende av vilken ost du väljer ger den olika mycket sälta.

3. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i 175° cirka 30 – 40 minuter, till dess att äggstanningen satt sig.

4. Garnera med färsk timjan på toppen. Jag serverade den med picklad rödlök, picklad gurka och en god coleslaw. Men ta det som finns i ditt kylskåp. Frittatan klarar sig faktiskt helt utan tillbehör också.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar