Ugnspannkaka med morötter

Du visar för närvarande Ugnspannkaka med morötter

Ibland, läs ofta, blir det bråttom när jag kommer på att det är dags att äta. Inte alltid har jag någon klar tanke vad jag ska laga till. Har jag riktigt otur får jag inte heller någon inspiration när jag öppnar kylskåpet för att se vilka möjligheter som finns. Den här gången sa mina morötter, ägg och mjölk att en ugnspannkaka skulle sitta fint.

Sagt och gjort. Så här gjorde jag:

Ugnspannkaka med morötter (2 portioner)

1 riven morot

2 ägg

3 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

lite salt

Vispa ihop smeten och blanda ner 1 fint riven morot. Häll smeten i en smörad ugnsform och grädda i 175°. Jag kommer inte ihåg hur länge jag gräddade den men en kvalificerad gissning är cirka 20 – 30 minuter.

Ät pannkakan med sallad. Rårörda lingon och krispig bacon smakar också toppen till !

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar