Bakad spetskål med morotspesto

Du visar för närvarande Bakad spetskål med morotspesto

Varm kål har aldrig varit nån favorit för mig. Därför förvånade jag mig själv stort när jag köpte hem spetskål. Där låg den i kylen och väntade på att tillagas medan jag funderade över vad som fått mig att faktiskt köpa den. Förmodligen var det alla som berättat hur fantastiskt gott det är att ugnsbaka spetskål, deras entusiasm gav mig inspiration.

Sagt och gjort, en dag tyckte jag att det var dags att laga till den. Döm om min förvåning när jag upptäckte att jag tycker om varm spetskål. Kanske för att det inte riktigt smakade varm kål….

Hur som helst, det här kommer jag definitivt att laga till igen och med morotspeston blev det en riktig höjdarrätt!

Bakad spetskål med morotspesto

1 spetskål

olivolja

salt, svartpeppar

pinjenötter, solroskärnor

chiliflakes

1. Dela spetskålen i 6 delar och lägg i en ugnsform.

2. Ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.

3. Baka i ugnen ca 30 minuter i 225°.

4. Gör under tiden morotspesto. Recept hittar du HÄR

5. Rosta pinjenötter och solroskärnor i en torr het stekpanna och krydda med salt och chiliflakes.

6. Servera spetskålen med morotspesto och rostade nötter och kärnor. 

Nyriven parmesanost vid serveringen ger extra smak.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar