Bibimbap är en koreansk risrätt som serveras runt om i världen. Det finns många recept att välja mellan. Som vanligt tog jag av saker som fanns i kylskåpet och gjorde min egen variant. Den blev mycket god så jag kommer definitivt att laga till den igen. Receptet är beräknat för en person men för att laga till fler är det bara att öka mängderna.
Bibimbap (1 portion)
Marinerad lövbiff
200 g lövbiff
1/2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 tsk strösocker
1/2 riven vitlöksklyfta
sesamfrön att strö över
Börja med att strimla lövbiffen och blanda till marinaden. Låt köttet marinera ca 15 minuter men gärna lite längre. Stek på hög värme i rapsolja och strö över sesamfrön sist av allt.
Tillbehör
200 g spenat stekt i sesamolja med lite salt och chili
1 morot i tunna strimlor
romansallad eller annan valfri sallad
inlagd gurka
picklade rädisor
kokt jasminris
stekt ägg
sesamfrön
Koka riset, stek spenat och ägg. Förbered övriga grönsaker. När det är dags för servering lägg riset i botten på en tallrik, sedan fördelas övriga ingredienser på riset. Lägg ägget på toppen och strö över lite extra sesamfrön och chiliflakes.
Finns kimchi att tillgå smakar det väldigt gott till.
Smaklig spis!