Enkel påskdessert

Du visar för närvarande Enkel påskdessert

Påsken är här igen. Med påskkycklingar, en och annan häxa men förstås massor av god mat. Eftersom huset är fullt får det gärna gå fort att laga till det som bjuds. Då finns mer tid att umgås med gästerna. En enkel dessert som är både god och lättlagad får du recept på här.

Enkel påskdessert (räcker till 7-8)

250 g mascarpone

2 dl grädde

4 – 7 msk lemon curd (efter egen smak)

1 tsk vaniljsocker

2 digestivekex per person

passionsfrukt, hallon

påskgodis

Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vispa sedan ner mascarpone och lemon curd efter smak. Fyll en spritspåse.

Smula ett kex i botten på varje portionsglas. Spritsa mascarponeblandning över kexen. Gröp ur fruktköttet från en 1/2 passionsfrukt i varje glas. Smula i ytterligare ett kex och avsluta med ett lager mascarponecreme. Dekorera med hallon och en påskgodis.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar