Jag hade några fina jordgubbar kvar i kylen som jag ville göra något med. De tillsammans med andra grönsaker som fanns hemma blev en god salladsbas att servera tillsammans med stekt halloumi och lax. Toppat med en dressing som fick ge smak både vid stekning av ost och fisk men även som dressing på salladen. Proportionerna i dressingen är inte exakt, den gjordes på en höft så mängderna är också höftade, men nog rätt så exakta ändå…
Sallad
Romansallad, champinjoner, rädisor, gurka, salladsärtor, salladslök och jordgubbar delas i lagom stora bitar och läggs upp på ett fat. Ringla lite dressing över. Toppa gärna med hackad thaibasilika eller vanlig basilika.
Dressing
1 – 1 1/2 dl kallpressad rapsolja
ca 2-3 msk fint riven ingefära (inte det trådiga)
1/2 pressad lime
ca 1 msk honung
1/2 fint hackad röd chili
salt
Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av om det behövs mer av något, lime, honung eller salt.
Lax och halloumi
Salta laxen lätt och stek den och halloumin i smör. Ringla över dressing mot slutet av stektiden.
Sedan är det bara att njuta av maten, det gjorde jag.