Stekta risnudlar

Du visar för närvarande Stekta risnudlar

En av alla dessa varma sommarkvällar var jag ändå sugen på något varmt att äta. Lösningen blev asieninspirerade stekta risnudlar. Jag tog lite av det som fanns hemma och resultatet blev mycket gott. Tyvärr blev det inget exakt recept den här gången utan så här gjorde jag, på ett ungefär.

Jag skalade en morot och skar den i tunnare bitar. Jag hackade en liten rödlök fint. Det stekte jag mjukt i rapsolja. Efter stund åkte även tunt skivad purjolök och hackade champinjoner ner i grytan. Då hällde jag på nån matsked japansk soja, en skvätt pressad ingefära, några teskedar gochujang och lite sesamolja. Sen åkte kokta risnudlar ner i pannan och sist av allt blandade jag ner räkor och hackad koriander.

Om det blev gott? Gissa om!! Det blev bara en liten portion kvar och den smakade toppen kall till lunch dagen efter!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar