I min kyl fanns några små kokta potatisar. Med dem som bas lagade jag till en god frittata som räckte till ett gäng måltider för mig. När jag gör frittata steker jag grönsakerna först sen när jag häller på äggen låter jag det hela bli klart i ugnen. Så enkelt och inte behöver man vända den heller för att få den stekt på båda sidor.
Frittata med champinjoner och squash
1 rödlök
5 små kokta potatisar
2 champinjoner
100 g squash
50 g riven mozzarella
4 ägg
1 dl grädde
salt, svartpeppar, paprikapulver, anchochili
1. Dela rödlöken och potatisen i tunna skivor. Skär squash och champinjoner i mindre bitar.
2. Stek i olivolja i en stekpanna som går att sätta in i ugnen. Krydda med lite salt och svartpeppar.
3. Blanda ägg, grädde och mozzarella. Krydda äggstanningen med salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili.
4. Grädda i ugnen, 200°, till dess att frittatan stelnat och fått fin färg. Det tar mellan 20 – 30 minuter.
Njut med valfria grönsaker. En kall vitlökssås smakar gott till också.