Frittata med champinjoner och squash

Du visar för närvarande Frittata med champinjoner och squash

I min kyl fanns några små kokta potatisar. Med dem som bas lagade jag till en god frittata som räckte till ett gäng måltider för mig. När jag gör frittata steker jag grönsakerna först sen när jag häller på äggen låter jag det hela bli klart i ugnen. Så enkelt och inte behöver man vända den heller för att få den stekt på båda sidor.

Frittata med champinjoner och squash

1 rödlök

5 små kokta potatisar

2 champinjoner

100 g squash

50 g riven mozzarella

4 ägg

1 dl grädde

salt, svartpeppar, paprikapulver, anchochili

 

1. Dela rödlöken och potatisen i tunna skivor. Skär squash och champinjoner i mindre bitar.

2. Stek i olivolja i en stekpanna som går att sätta in i ugnen. Krydda med lite salt och svartpeppar.

3. Blanda ägg, grädde och mozzarella. Krydda äggstanningen med salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili.

4. Grädda i ugnen, 200°, till dess att frittatan stelnat och fått fin färg. Det tar mellan 20 – 30 minuter.

Njut med valfria grönsaker. En kall vitlökssås smakar gott till också.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar