Enkel lunchpasta

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Enkel lunchpasta

Det här är nog kanske världens enklaste lunchpasta, men så god och smakrik. Nu när jag ofta arbetar hemma vill jag att lunchen ska gå snabbt att laga till så att jag hinner ta en promenad medan det är ljust ute. Just den här pastan är en favorit som förekommer i lite olika varianter. Vid den här tillagningen använde jag soltorkad tomatcreme, minimozzarella och basilika.  Få ingredienser men det blir verkligen tipptoppgott! Förstås går det att tillsätta fler ingredienser för ännu mer smak, ex vitlök, en klick smör, hela soltorkade tomater. Fast jag gillar den precis som jag brukar laga till den. Har man inte färsk pasta hemma går det att använda torkad också, kanske inbillar jag mig men jag tycker att den blir så mycket godare med färsk. Dessutom går det ju på en grisblink att ha lunchen klar med färsk pasta.

Enkel lunchpasta

1 förpackning färsk pasta (för 2 personer)

ca 1 – 1 1/2 dl grädde

2 – 3 msk soltorkad tomatcreme (köper Zetas – den är jättegod)

1 förpackning minimozzarella eller 1 hel ost

6 – 10 småtomater

1 kruka basilika

svartpeppar

ev. parmesan

 

1. Koka pastan enligt anvisningarna. Välja gärna spaghettipasta som är tunna.

2. Blanda grädden med soltorkad tomatcreme

3. Hacka basilikan, dela tomaterna och låt mozzarellan rinna av.

4. Låt pastan rinna av i durkslag och slå sen tillbaka den i kastrullen, eventuellt med en smörklick i botten för extra smak. (Kastrullen behöver inte stå på värme).

5. Häll över gräddblandningen och vänd ner tomater, mozzarella och basilika. Vrid några varv med pepparkvarnen. Riv över parmesan (blir gott även utan). Sen är det bara att njuta. Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar