Rispappersrullar med tofu

Du visar för närvarande Rispappersrullar med tofu

När jag marinerade tofu för ett tag sedan blev ungefär hälften kvar. Den använde jag för att göra rispappersrullar när det var dags att fira vietnamesiskt nyår. Med grönsaker tillsammans med tofun i rullarna och en enkel god jordnötssås blev det en måltid värdig nyår! Jag gjorde sju rispappersrullar och anpassade mängden grönsaker efter det.

Rispappersrullar med tofu

Marinerad tofu

mango

gurka

morot

paprika

salladslök

koriander

rispapper (7 st)

 

1. Dela tofun i sju stavar.

2. Hacka salladslöken fint.

3. Skär morot, paprika och gurka in tunna stavar.

4. Hacka fryst eller färsk koriander.

5. Blöt ett rispapper i taget och fördela ingredienser på pappret och rulla ihop.

6. Dela rullarna på mitten.

 

Jordnötssås

Jordnötssåsen gjorde jag på en höft. Jag tog ungefär lika delar jordnötssmör och rapsolja (ca 3/4 -1 dl av varje) och lade i en bunke. Därefter rev jag ner en vitlöksklyfta och några centimeter ingefära. Jag hällde på en liten skvätt japansk soja och slängde i ett gäng chiliflakes. Därefter mixade jag såsen slät.

 

Sen är det bara att njuta. Doppa rullarna i såsen och ät! Nom nom nom!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar