I söndags ägnade jag mig åt att förbereda mat inför veckan som kommer. Inga speciella ingredienser var inhandlade utan jag tog av det kyl och skafferi hade att erbjuda. En av rätterna blev smördegsrulle fylld med sötpotatis och lite andra godsaker.
Smördegsbakelse med sötpotatis
1 kyld smördeg
mjukost med mozzarella och paprika
riven parmesan
riven ost
salladslök
sötpotatis
smör
svartpeppar
1. Bred ut ett lager mjukost på smördegsplattan.
2. Strö därefter ut ett lager nyriven parmesan och annan valfri riven ost.
3. Skiva salladslöken och fördela den.
4. Skala och koka sötpotatis i mindre bitar i lättsaltat vatten.
5. Häll av kokvattnet när sötpotatisen blivit mjuk och mosa med smör. Bred sedan ut den ovanpå smördegsplattan.
6. Rulla ihop och skär i 6 delar.
7. Sätt varje del i en smord fördjupning i en muffinsplåt (eller sätt på bakplåtspapper på en plåt).
8. In i varmluftsugn 200°, 20-25 minuter.
Servera med stekt falukorv, gott kött eller kyckling. Fungerar också som ensamrätt tillsammans med sallad.