Smördegsbakelse med sötpotatis

Du visar för närvarande Smördegsbakelse med sötpotatis

I söndags ägnade jag mig åt att förbereda mat inför veckan som kommer. Inga speciella ingredienser var inhandlade utan jag tog av det kyl och skafferi hade att erbjuda. En av rätterna blev smördegsrulle fylld med sötpotatis och lite andra godsaker.

Smördegsbakelse med sötpotatis

1 kyld smördeg

mjukost med mozzarella och paprika

riven parmesan

riven ost

salladslök

sötpotatis

smör

svartpeppar

1. Bred ut ett lager mjukost på smördegsplattan.

2. Strö därefter ut ett lager nyriven parmesan och annan valfri riven ost.

3. Skiva salladslöken och fördela den.

4. Skala och koka sötpotatis i mindre bitar i lättsaltat vatten.

5. Häll av kokvattnet när sötpotatisen blivit mjuk och mosa med smör. Bred sedan ut den ovanpå smördegsplattan.

6. Rulla ihop och skär i 6 delar.

7. Sätt varje del i en smord fördjupning i en muffinsplåt (eller sätt på bakplåtspapper på en plåt).

8. In i varmluftsugn 200°, 20-25 minuter.

Servera med stekt falukorv, gott kött eller kyckling. Fungerar också som ensamrätt tillsammans med sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar