Ananas- och ingefärsshot

Du visar för närvarande Ananas- och ingefärsshot

Lite då och då får jag nåt slags ryck och förbereder någon slags ingefärsshot att ta på morgonen. Jag har två olika recept här på hemsidan redan. Dels ingefärsshot i två varianter, dels blåbär- och ingefärsshot. Båda fantastiskt goda. Nu har jag gjort ytterligare en variant som också blev fantastiskt god. Den har inga riktigt exakta mått för den kom verkligen till på en höft. Men måtten stämmer på ett ungefär i alla fall.

Hur som helst blev den fantastiskt god, jag kommer definitivt att göra den igen när jag har färsk ananas hemma.

Så här gjorde jag min ananas- och ingefärsshot, som sagt, väldigt mycket på en höft. Jag mixade ca 2/3 av en hel färsk ananas, 1/2 dl honung, 2-3 msk riven ingefära, 1 tsk gurkmeja, 2 msk kokosolja, saften ur 1 citron och 4-5 dl vatten.

Sen är det bara att ta en morgonshot, nästan som paradiset i ett glas. Bäst av allt, det finns inget som hindrar en shot på kvällen eller mitt på dagen för den delen heller….hutta på!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar