Enkel köttfärssås

Du visar för närvarande Enkel köttfärssås

Ibland brukar jag laga till köttfärssås som får finnas i kylskåpet och bli bas till en rad olika maträtter. Det här receptet ger en god sås som går att utveckla och stoppa i fler och ingredienser om man känner för det. Allt beroende på vad såsen ska ätas till. Den går att använda till pasta, i lasagne, i köttfärspaj, i pitabröd, på pizza, på varma mackor eller så tillsätter man mer buljong och grönsaker och gör en soppa!

Enkel köttfärssås

400 g färs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

1 burk hela tomater

1 dl vatten

1 köttbuljongtärning

salt och svartpeppar

anchochili och paprikapulver

torkade, smula trattkantareller för extra smak (eller lite kantarellfond)

rapsolja

 

1. Hacka lök och riv vitlöksklyftan fint. Riv en morot grovt. Stek mjukt i olja.

2. Bryn färsen så den får lite färg och blanda med lök och morot.

3. Krydda med salt, svartpeppar, anchochili och paprikapulver.

4. Häll över en burk tomater, dela tomaterna (eller ta krossade tomater).

5.  Smula ner buljongtärningen och torkade trattkantareller.

6. Låt såsen koka ihop på låg värme i cirka 10 minuter.

Klart! Nu är det bara att bestämma sig för vad köttfärssåsen ska ätas till!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar