Häromdagen lagade jag en gryta med fläskytterfilé som fick mycket god smak av grönpeppar. Den gav mersmak så den kommer jag definitivt att laga igen.
Pepprig gryta med fläskytterfilé
500-600 g fläskytterfilé
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk grönpeppar
1 gul paprika
2-3 salladslökar
4-6 cornichons
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
1. Putsa ytterfilén och skär den i strimlor.
2. Bryn i kokosolja och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över i en kastrull tillsammans med mortlad grönpeppar.
3. Tillsätt grädde, creme fraiche och 1/2 hönsbuljongtärning och koka upp.
4. Efter en stund tillsätter man paprika i bitar, salladslök i ringar och cornichons. Eftersom alla i vårt hus inte uppskattar den smaken lade jag i smågurkorna hela, annars delar man dem i mindre bitar också.
5. Låt grytan puttra på svag värme medan riset kokar. Sen är det bara att njuta av maten. Det blir gott, jag lovar!