Ikväll var det verkligen tur att det fanns lite godsaker att plocka fram till middag, som ändå gick snabbt att laga till, för vi kände för något extra ikväll. Men jag var jättetrött och tanken på att laga middag kändes aningen jobbigt. Det var då jag kom på det, i kylen fanns pressad potatis och smördeg. I frysen fanns rullader med soltorkade tomater som lagades till för några helger sedan. Det blev en riktigt god och lyxig fredagmiddag, på kort tid! Både sonen och jag åt med god aptit!
Potatisbakelser
1 färdigkavlad rektangulär smördeg
pressad potatis
riven ost, vår egen 1 år lagrade hushållost
ägg
salt, peppar
parmesanost
1. Rulla ut smördegen och lägg den pressade potatisen på den utkavlade degen. Spara en sträng längs ena sidan, (där penslar man ägg för att få smördegen att fästa ihop). Strö över riven ost, lite flingsalt och mal svartpeppar över.
2. Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Ställ på högkant, pensla med ägg ovanpå och riv parmesan över. ( Jag formade mina som en liten krok).
3. Grädda i 225º cirka 15-20 minuter, till dess att bakelserna får fin färg.