Chiapudding med jordnötssmör

Du visar för närvarande Chiapudding med jordnötssmör

Jag brukar göra chiapudding lite då och då. Men aldrig har jag haft jordnötssmör i, något jag har sett att det finns rätt många som brukar använda. I skafferiet fanns som av en händelse en burk med jordnötssmör, precis lagom mycket kvar till en omgång chiapudding.

Det finns en första gång för allt och så här blev min chiapudding med jordnötssmör vid första tillagningen. Mitt recept blev som följer, jag blev mer än nöjd med smaken. Dessutom gav den en bra mättnadskänsla när jag åt den till frukost. Det dröjde innan jag blev hungrig på lunch. Det går förstås lika bra att använda havremjölk eller annan mjölk också, det var bara så att i mitt kylskåp råkade det finnas mandelmjölk. 

Chiapudding med jordnötssmör (2-3 portioner)

1 dl jordnötssmör

1 dl grekisk yoghurt

2 dl mandelmjölk

1 banan

2 tsk honung

1 krm vaniljpulver

3/4 dl chiafrön

1/2 dl fiberhavregryn

hallon till serveringen

Mosa bananen och blanda alla ingredienser utom hallonen noga. Fördela i portionsförpackningar. Det räcker till 2-3 beroende på storleken. Servera med hallon eller andra bär. Just den här gången fanns det röda vinbär som jag kryddade med lite kanel att äta till…och lite socker förstås…de var rätt sura. 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar