Det här är nog en av de enklaste saker som går att laga till med rabarber. En kompott med få ingredienser. Kompotten passar perfekt till i princip vilka desserter som helst. Som ett lager mellan tårtbottnar, tillsammans med smulade kex och grädde varvat i ett glas eller som vi åt den för ett tag sedan. Som ett lätt syrligt tillbehör till en mycket söt och god glass. Rabarberkompotten är förstås också supergod att äta i fil eller yoghurt. Om man inte gillar kanel går det att ta kardemumma eller så struntar man helt i den extra kryddan. Det blir superdupersmarrigt ändå. Bäst av allt, det är få ingredienser.
Rabarberkompott med kanel
200 g rabarber i bitar
2 – 3 msk honung
1 tsk kanel
Blanda ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på låg värme till dess att det börjar tjockna något. Det tar allt mellan 5-15 minuter ungefär.
Vi åt detta till godisglass! Förutom grädden och den kondenserade mjölken använde jag mörk choklad, maränger och hallon till glassen.