Rabarberkompott med kanel

Du visar för närvarande Rabarberkompott med kanel

Det här är nog en av de enklaste saker som går att laga till med rabarber. En kompott med få ingredienser. Kompotten passar perfekt till i princip vilka desserter som helst. Som ett lager mellan tårtbottnar, tillsammans med smulade kex och grädde varvat i ett glas eller som vi åt den för ett tag sedan. Som ett lätt syrligt tillbehör till en mycket söt och god glass. Rabarberkompotten är förstås också supergod att äta i fil eller yoghurt. Om man inte gillar kanel går det att ta kardemumma eller så struntar man helt i den extra kryddan. Det blir superdupersmarrigt ändå. Bäst av allt, det är få ingredienser.

Rabarberkompott med kanel

200 g rabarber i bitar

2 – 3 msk honung

1 tsk kanel

Blanda ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på låg värme till dess att det börjar tjockna något. Det tar allt mellan 5-15 minuter ungefär.

Vi åt detta till godisglass! Förutom grädden och den kondenserade mjölken använde jag mörk choklad, maränger och hallon till glassen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar