Kollade in nyhetsmorgon idag på förmiddagen och längtade efter frukost när jag hörde hur de pratade om scones på teven. En plötslig längtan efter varma, nygräddade scones med ost och marmelad kom över mig. Sagt och gjort, upp ur sängen, in i köket och rörde ihop en deg. Så gott till en kopp Brunkullan-te!
Grahams- och bovetescones
1 dl bovetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 smör
1 1/2 dl mjölk
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
4. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!