Scones med graham och bovete

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Kollade in nyhetsmorgon idag på förmiddagen och längtade efter frukost när jag hörde hur de pratade om scones på teven. En plötslig längtan efter varma, nygräddade scones med ost och marmelad kom över mig. Sagt och gjort, upp ur sängen, in i köket och rörde ihop en deg. Så gott till en kopp Brunkullan-te!

Åh så gott, nygräddade och lagom varma så smöret smälter, toppat med ost och hallonmarmelad!!

Grahams- och bovetescones

1 dl bovetemjöl

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50 smör

1 1/2 dl mjölk

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

4. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Snart färdiggräddade.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar