Citron- och gräslöksfisk med krossade potatisar

I frysen låg några fiskar, röding och öring. Stekta i ugnen serverade med ”krossade” potatisar med smör och persilja åt vi en god och lättlagad middag.

 

2 ädelfiskar, hela

salt, citron, gräslök

 

Krydda fisken med salt och svartpeppar, fyll med massor av gräslök och lägg in skivad citron. Stek i ugnen 175º till dess att fiskköttet lossnar från benen.

 

kokt potatis

smör

persilja

edamer

 

Koka små potatisar med fint skal mjuka i lättsaltat vatten. När de är färdigkokta tryckte jag sönder dem med en gaffel och lade dem i en ugnsform. En smörklick på varje potatis, hackad persilja och riven edamerost strös över. Gratinera tillsammans med fisken en stund.

 

En liten klick kall sås av creme fraiche, philadelphiaost och persilja smakade gott till, ja och en sallad förstås.

image

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar