Fudge med Baileys

Du visar för närvarande Fudge med Baileys

Tänk så mycket inspiration det går att få när man kollar på reels och annat. För ett tag sedan såg jag ett recept signerat @purewowrecipes som jag bara var tvungen att testa. Fudge med smak av Baileys. Kan det bli så mycket godare? Få ingredienser och väldigt enkelt att fixa till.

Det går förstås att ta något annat än Baileys också. Rom, whiskey eller nån god likör som passar den egna preferensen. Bitarna blir ganska mäktiga i alla fall så det behövs inte skäras till några stora bitar. Det är roligare att få äta fler.

I originalreceptet var det kondenserad mjölk. Det fanns inte hemma, förstås,  så jag tog karamelliserad istället. Med tanke på att den är tjockare tog jag lite extra Baileys. Det gjorde absolut ingenting kan jag säga. En bit till kaffet efter maten, vilken dröm!

Mitt recept på Fudge med Baileys (originalreceptet hittar du längre ner på sidan)

150 g chokladknappar, mörk

150 g chokladknappar, ljus

1 1/4 dl karamelliserad mjölk

1/2 – 3/4 dl Baileys

kakao

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Blanda ner den karamelliserade mjölken i chokladen.

3. Rör sist ner Baileys.

4. Bred ut på bakplåtspapper i en form, jag tog en liten ugnsform.

5. Ställ i kylskåp cirka 2 timmar.

6. Ta ut och pudra med kakao.

7. Skär sedan i små munsbitar.

8. Förvara svalt i en låda i kylen eller frysen.

Ta fram lagom antal bitar när det är dags att njut till kaffe eller glögg.

Så här ser originalreceptet ut:

1 cup = 2,4 dl

2 cups chocolate chips

1/2 cup sweetened condensed milk

1/4 cup Baileys

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar