Fetaostknyten av smördeg

Du visar för närvarande Fetaostknyten av smördeg

Vad ska vi äta till middag? Den eviga frågan. Ingen framförhållning de här dagen heller……Som vanligt öppnade jag kylskåpsdörren och tittade in. Där hittade jag smördeg, tacosås och fetaost. Av det gjorde jag små fetaostknyten som vi åt tillsammans med prosciutto och morotsstavar.

Jag delade en färdig smördeg i 12 delar. Mitt på varje del lade jag en klick mediumhet tacosås och mosad fetaost. Sedan vispade jag upp ett ägg och penslade runt kanten på knytet och vek ihop till en liten triangel. Därefter penslade jag även ovansidan och strödde över riven prästost och chiliflakes.

In i ugnen på 225° cirka 15-20 minuter.

 

image
Små knyten under tillverkning.

 

image
I form av en triangel.
image
Trots att de är nygräddade ser de bleka ut. Men ljuset bedrar, de hade precis lagom mycket färg.
image
God plockmat till middag en solig och varm sommarkväll!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar