Ugnsbakade morötter med fetaost

Du visar för närvarande Ugnsbakade morötter med fetaost

Att laga till potatis i ugnen på olika sätt är nog nästan lika vanligt, om inte vanligare, som det förut var att koka potatis till måltiderna. Nu är det ju lika vanligt att ugnsbaka andra grönsaker, ofta brukar jag blanda olika sorter i ugnsformen, vilket vi är många som gör. Fast det är sällan jag enbart ugnsbakar morötter, men efter att ha testat att göra det och servera med fetaost kommer jag definitivt att låta ugnsbakade morötter bli en återkommande rätt.

För ett tag sedan provade jag något nytt, ugnsbakade morötter med fetaost och massor av persilja. Det blev fantastiskt gott. De söta morötterna och den salta fetaosten är en fin kombination. Morötterna är goda att äta som de är men fungerar förstås att äta som tillbehör till kött, fisk eller kyckling också.

Ugnsbakade morötter med fetaost (till 1 portion)

3 morötter

50 g fetaost

1/2 – 1 dl persilja

rapsolja

salt, svartpeppar

 

1. Tvätta morötterna, skala om det behövs. Dela sedan varje morot på längden i fyra delar.

2. Lägg i en ugnsform, ringla över rapsolja och krydda med salt och svartpeppar.

3. Baka i ugnen på 225° 30 – 45 minuter.

4. När morötterna har lagom mycket tuggmotstånd tas de ut och läggs upp på en tallrik.

5. Smula över fetaost och hackad persilja.

Jag gjorde en sås med lika delar grekisk yoghurt och majonnäs, lite pressad citron, vitlök och några saltflingor och serverade till morötterna tillsammans med gröna oliver.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar